/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/FOTO.VIDEO/ Descinderi într-un depozit al unui comerciant! S-au depistat 700 kg de lenjerie, aduse prin contrabandă din Turcia

missing
04 ianuarie 2019, ora 09:49

Un comerciant din Chișinău a fost reținut de procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), fiind suspectat că aducea mărfuri prin contrabandă. Procurorii în comun cu subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal, au descins cu percheziții la depozitul deținut de acesta, unde au depistat mai multe loturi de articole textile (lenjerie de corp, draperii, stofe etc.), fără acte de proveniență.

Descinderile au fost operate în rezultatul reținerii, în localitatea Giurgiulești, a unui autocamion despre care se cunoștea că este implicat în transportarea bunurilor de contrabandă. Vehiculul a fost escortat la terminalul vamal „Cricova”, iar în urma controlului efectuat, au fost depistate peste 700 kg de articole de lenjerie de corp, care nu erau indicate în actele de însoțire.

Valoarea mărfurilor depistate în autocamion, precum și la depozitul comerciantului depășește trei milioane de lei. Majoritatea mărfurilor avea marcajele unor branduri renumite, astfel, acum, oamenii legii verifică și autenticitatea bunurilor.

Investigațiile pe acest caz continuă.

În cazul demonstrării culpabilității, persoanele învinuite de contrabandă riscă  pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la zece ani.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram