/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Octavian Țîcu susține că tatăl său a fost demis de la centrul medical din sat, din motive politice. Ce spune medicul-șef al instituției

04 ianuarie 2019, ora 15:39

Istoricul Octavian Țîcu, candidatul blocului ACUM DA PAS pe circumscripția uninominală nr. 16 (Ungheni), susține că tatăl său, Dumitru Țîcu, a fost demis de la centrul medical din satul Costiuleni, unde a activat peste 40 de ani, din motive politice. 

„Tatăl meu este pensionar. Dar de șapte ani după pensionare, a continuat să lucreze la ambulatoriul din sat. Ar mai fi lucrat încă șapte ani, pentru că este viguros și are cei mai înalți indici de performanță ca lucrător medical. Doar că miercurea trecută, pe 26 decembrie, o piticanie a cărui nume nici nu merită să fie pomenit în această poveste, l-a anunțat că nu mai poate fi doctorul satului. Tatăl meu ar fi plecat oricum, dar avea un vis. În martie 2020 ar fi împlinit 50 de ani de când a devenit doctorul satului și ar fi vrut atunci să plece împăcat și liniștit, așa cum a fost întotdeauna. Doar că satrapii regimului n-au mai așteptat și l-au dat afară”, a scris Octavian Țîcu pe pagina sa de Facebook.

„(…) Tata este eroul meu. Pentru că a acceptat cu demnitate această demisie, fără să protesteze, deoarece știe că este din cauza mea. Un asemenea gest voi putea să-l depășesc cândva doar dacă voi face același lucru pentru copilul meu. Și nu mi-aș dori vreodată asta, chiar dacă nu voi avea niciun moment de ezitare…”, a mai scris Țîcu.

La rându său, medicul-șef al centrului medical din satul Costiuleni, Nicolae Saculțanu, spune că Dumitru Țîcu nu a fost demis, ci nu i s-a prelungit contractul de muncă, din motiv acesta este pensionar și alți specialiști tineri au solicitat să se angajeze. De asemenea, el spune că centrul medical are datorii și a fost nevoit să reducă din personal.

„Situația s-a dramatizat foarte tare, nici pe departe nu e ceea ce a scris el. Noi i-am preîntâmpinat nu o dată că vor fi schimbări după Anul Nou. Eu nu l-am dat afară, dar nu am încheiat contract mai departe cu el, pentru că el e pensionar, are patru sau cinci ani după pensie lucrați. Noi când dăm raportul la CNAM, noi dăm fiecare pensionar ca loc vacant și eu am cereri de la trei specialiști, pe care trebuie să-i primesc la lucru”, a spus șeful centrului medical din Costiuleni.

Saculțanu spune că în aceeași situație au fost și alte două asistente medicale. „Este pur și simplu o situație de lucru. Noi am făcut adunare de colectiv, am lămurit ce și cum. Conform legii eu am tot dreptul, când nu ne încadrăm în suma de bani. Nici pe departe nu e nimic personal sau politic. Totul este transparent”, a mai spus medicul-șef.

Șeful instituției medicale a mai spus că, în cazul în care se va redresa situația financiară a centrului ar putea să încheie contract limitat cu fostul angajat, în conformitate cu legea cu privire la pensionari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram