Cei trei polițiști de la Ciocana, reținuți într-un dosar de corupție, au fost puși în arest preventiv

05 ianuarie 2019, ora 20:29

Prima instanță a admis integral demersurile procurorului privind arestarea preventiva a celor trei politisti, retinuti vineri într-un dosar de coruptie. Astfel, doi dintre angajații IP Ciocana – un ofițer de sector și șeful Sectorului de poliție 2 – au fost plasați in Penitenciarul nr. 13 pentru 30 de zile, iar ofiterul de investigatii – la domiciliu. Ultimul si-a recunoscut vinovatia si a cooperat cu ancheta.

Deciziile pot fi contestate la Curtea de Apel.

Anterior, IGP anunțat că a inițiat o anchetă internă pe numele celor trei polițiști de la Inspectoratul de Poliție din sectorul Ciocana, care au fost reținuți de ofițerii Centrului Național Anticorupție pentru că ar fi estorcat două mii de euro de la niște tineri, bănuiți de furt, pentru a nu le deschide dosar penal.

Dacă vor fi găsiți vinovați de comiterea coruperii pasive, polițiștii riscă până la 10 ani de detenție, amendă și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții pe o perioadă de până la 10 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram