/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

Alexandru Slusari: Pentru a rezista până la alegeri în următoarele două luni statul va împrumuta miliarde de la bănci

missing
07 ianuarie 2019, ora 19:55

Stimați cetățeni, după discuții cu reprezentanți ai mai multor ministere, știu precis că bugetul public național nu are bani pentru îndeplinirea pomenilor electorale ale lui Plahotniuc.

Ministerul finanțelor nu se poate descurca cu nouă lege privind salarizare în sectorul bugetar”, se arată în mesajul scris pe pagina sa de facebook.

Astfel, Slusari a mai adăugat că în următoarele două luni statul va împrumuta miliarde de la banci.

„Pentru a rezista până la alegeri în următoarele două luni statul va împrumuta miliarde de la bănci, majorând semnificativ datoria internă. Deja la 2 ianuarie au fost împrumutate peste 470 mln. lei sau de 2,5 ori mai mult decât în anul trecut în perioada similară. Totodată, rețineți că în anul 2018 prima plasarea a Valorilor Mobiliare de Stat a avut loc pe 9 ianuarie”, a precizat vicepreședintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr.

Potrivit mold-street, Ministerul Finanțelor a făcut public pentru consultări proiectul legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar. Astfel, nici un angajat din sectorul public nu va avea salariu mai mic ca în anul 2018.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram