/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Primăria Chișinău va transmite Cimitirul evreiesc din proprietatea municipiului, în proprietatea statului

missing
07 ianuarie 2019, ora 12:34

Primăria Chișinău va transmite cimitirul evreiesc de pe strada Milano din capitală din proprietatea municipală, în proprietatea statului. 

Decizia a fost luată la finele lunii decembrie 2018 de către membrii Consiliului Municipal Chișinău, iar zilele acestea, conducerea Primăriei a dispus crearea comisiei pentru efectuarea procedurii de transmitere a obiectivului. Președinta comisie este Ludmila Boțan, șefa Întreprinderii Municipale ”Servicii Funerare”.

Cimitirul evreiesc este unul dintre cele mai vechi cimitire din capitală. Primele morminte fiind din perioada secolului XIX. Acesta are o suprafață de circa peste zece hectare.

În prezenta cimitirul este în stare de degradare avansată. În toamna anului trecut, Guvernul a adoptat un plan de acțiuni pentru restaurarea acestui cimitir.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram