După discuții de aproximativ două ore, membrii Comisiei Electorale Centrale nu au ajuns la un consens în privința contestației depusă de Mihail Stratulat, candidatul PDM la funcția de deputat în circumscripția 26 din Chișinău. Astfel, subiectul urmează să fie discutat în cadrul unei alte ședințe a CEC.

Stratulat a contestat la CEC decizia Consiliului Electoral de Circumscripție prin care i s-a refuzat înregistrarea candidaturii în cursa electorală. Potrivit Consiliului Electoral de Circumscripție, listele de subscripție prezentate au fost incomplete, fapt pentru care mai multe semnături colectate au fost considerate nule. Mai exact erorile comise se referă la lipsa numelor oamenilor, seria actelor de identitate, semnături repetate, iar mai multe persoane nu fac parte din circumscripția nr. 26 ș.a. Doar 458 de semnături din cele 697 prezentate au fost declarate valide. Pentru înregistrarea unui candidat sunt necesare însă cel puțin 500 de semnături.

În cadrul discuțiilor, reprezentantul lui Stratulat a admis că listele de subscripție conțin mai multe erori, totuși acesta a susținut că o parte din semnături au fost declarate nule nejustificat.

CEC a decis ca cazul să fie transmis unui alt raportor urmând a fi examinat într-o altă ședință. Totodată, membrii CEC au declarat că Consiliul electoral de Circumscripție nr. 26 ar fi admis erori și anume prin înregistrarea de două ori a grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor, deși nu există o decizie de desființare a primului grup.

Mihai Stratulat este candidatul PDM pe circumscripția nr. 26. Pe aceeași circumscripție vor să candideze și Cojocaru Dinari (PSRM), Cotelea Victor (Partidul Șor), Miron Anton (PCRM), Vlad Bilețchi (PL), Iurie Reniță (ACUM), Dinu Manole (Partidul Verde Ecologist) și Valeriu Cerba (candidat independent).

Pe 3 ianuarie, consiliul electoral de circumscripție e refuzat să înregistreze în cursa electorală candidatura lui Mihai Stratulat, i motivul respingerii candidaturii sunt anumite nereguli cu semnăturile colectate pentru susținerea candidatului.