/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ilan Șor nu mai poate fi primar de Orhei. Acesta trebuie să-și suspendeze activitatea

09 ianuarie 2019, ora 15:05

Ilan Șor, președintele Partidului ȘOR, nu mai poate să fie primar de Orhei, începând cu ziua de astăzi, când a fost înregistrat în calitate de candidat pentru alegerile parlamentare.

Atât el, cât și viceprimara de Orhei Reghina Apostolova, care de asemenea se regăsește pe lista Partidului ȘOR, trebuie să-și suspendeze temporar activitatea, în perioada campaniei electorale.

„Candidații înregistrați, care cad sub incidența Articolului 13, aliniatul trei din Codul Electoral, urmează să-și suspendeze activitatea din momentul înregistrării în cursa electorală”, a spus președinta Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, în cadrul ședinței de astăzi.

Potrivit Articolului 13 din Codul Electoral, aliniatul trei, „Cetăţenii Republicii Moldova care, în virtutea funcţiei pe care o deţin, nu au dreptul să fie membri ai partidelor sau ai altor organizaţii social-politice, precum şi persoanele cu înaltă funcţie de răspundere al căror mod de numire sau de alegere este reglementat de Constituţia Republicii Moldova şi/sau de legile organice, din momentul înregistrării lor în calitate de concurenţi electorali, îşi suspendă activitatea în funcţia pe care o deţin”. Aliniatul face referire la primari, viceprimari, viceprim-miniștri, miniștri, președinți de raioane ș.a.

Purtătoarea de cuvânt a lui Ilan Șor, Alina Șargu, nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne oferi mai multe detalii la acest subiect.

Partidul ȘOR a fost înregistrat astăzi în cursa electorală, după ce acum aproximativ o săptămână, membrii CEC au refuzat înregistrarea candidatului dat. Acesta este al cincilea candidat pe circumscripția națională, înregistrat de CEC.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram