/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și un copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Mai multe persoane fără domiciliu, adăpostite la Centrul de găzduire. Îndemnul primăriei pentru cetățeni

09 ianuarie 2019, ora 12:13

Potrivit directorului instituției, Andrei Rotaru, în perioada curentă cu temperaturi scăzute, circa 60 de beneficiari stau și ziua la Centrul de Găzduire. Oamenii sunt asigurați cu trei mese pe zi, pot alege să citească o carte de la bibliotecă, să privească televizorul sau să ajute la munci gospodărești.

Autoritățile administrației publice locale a municipiului Chișinău îndeamnă cetățenii în dificultate, de a se adresa la Centru pentru adăpostire temporară, tel. (022) 35-40-38, (022) 35-40-39 – asistenții sociali din cadrul Centrului de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil din Chișinău.

Primăria face apel către locuitorii capitalei, de a telefona la Serviciul „112″, atunci când observă în stradă persoane care îngheață și au nevoie de îngrijiri.

Centrul de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil reprezintă o instituție bugetară de profil socio-medical, care oferă, gratuit, asistență temporară persoanelor fără domiciliu stabil, fără venituri sau cu venituri insuficiente pentru asigurarea necesităților de trai zilnice. Capacitatea Centrului de găzduire pentru persoanele fără domiciliu stabil din Chișinău este de 100 de persoane.

În perioada rece a anului: 1 noiembrie – 31 martie, instituția prestează servicii de găzduire pentru beneficiari 24 din 24 de ore.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram