/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Încălzite la lumina lumânărilor. Vânzătorii de la Piață Centrală au apelat la metode inedite pentru a-și proteja marfa de frig

09 ianuarie 2019, ora 17:45

Jumătate din tarabele cu fructe și legume din piața Centrală, în această perioadă, sunt goale. Doar cei mai curajoși vânzători au ieșit la muncă. Pe timp de iarnă nu doar de ei au grijă să nu înghețe, dar și de marfă. De mare ajutor le sunt lumânările.

„Vin, după atâta carne, mai caută lumea mâncare ușoară. Cu lumânărelele, aducem de la depozit. De la cald la cald și se păstrează foarte bine”.

„Cu lumânări, nu îngheață, îi cald acolo, decât afară. Din faneră, sticlă, îi cald în ele”.

Dacă unii comercianții improvizează sere din sticlă, pentru a proteja marfa, alții o încălzesc cu pături aduse de acasă. Mătușa Tamara spune că are mare grijă de marfa, pe care o crește în ghiveciuri și grădină.

Eu o pun mai întâi în pungi din acestea și o acopăr, pe urmă o acopăr cu pătură, să fie la călduț și numai trebuie și hop am scos-o și le-o dau. Și iarăși o ascund la cald. Poftim, vedeți totul este acoperit. Scoatem câte oleacă. Atât”, mătușa Tamara.

Cele mai sensibile la ger sunt varza, zarzavaturile, dar şi cartofii, spun vânzătorii. Chiar dacă afară este ger, sunt și cumpărători care dau târcoale pe la tarabele cu fructe și legume din piață. Cumpărătorii nu se plâng de calitatea mărfii.

„Nu sunt înghețate”.

„Sunt bune, bune”.

„Am luat niște mere acum. Nu pot să vă zic. Afară e frig, acasă o să le vedem”.

Ascunși după mai multe straturi de haine, vânzătorii au grijă ca și ei să nu înghețe de frig.

„Iarna e scump, comunalele știți cum e. Ne cam strânge de spete”.

„Ne îmbrăcăm gros, bem ceai”.

„Cu ceai, cu izvar și mergem înainte”.

Astăzi, la amiază, în Capitală erau -7 grade. Mâine însă se așteaptă temperaturi cu plus.

Reporter: Ana Sârbu
Imagine: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram