/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Blocurile de locuit de la Botanica, afectate de avaria de ieri de pe bd. Dacia, au fost conectate la căldură azi-dimineață

missing
10 ianuarie 2019, ora 09:41

Locatarii blocurilor din sectorul Botanica al capitalei, care au fost deconectați ieri de la agentul termic în urma unei avarieri la o rețea a Termoelectrica, au primit căldură azi-dimineață, către ora patru, potrivit reprezentanților întreprinderii. 

Potrivit Termoelectrica, echipele de intervenție au muncit aproximativ zece ore, pentru a restabili porțiunea avariată de rețea termică, ce are diametrul nominal de 273 mm.

Incidentul s-a produs în după-amiaza zilei de ieri, pe bd. Dacia, 14.

„Operaţiunea a fost una dificilă din cauză că avaria a fost produsă într-o zonă împânzită cu cabluri sub tensiune, iar în apropiere se afla un canal de apă pluvială și un sistem de canalizare. Muncitorii au fost nevoiți să efectueze manual lucrările de descoperire a traseului termic, timp de patru ore. Totodată, din cauza faptului că avaria a fost produsă într-un suport fix procesul de instalarea a noii porțiuni de conductă a fost unul dificil, fiind înlocuit în total peste 8 metri de țeavă”, se menționează într-un comunicat al Termoelectrica.

Reprezentanții Termoelectrica își cer scuze de la consumatori pentru incomoditățile create și dă asigurări că au fost întreprinse toate măsurile de intervenție urgentă și responsabilă pentru minimalizarea termenului de deconectare a serviciilor de termoficare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram