Locatarii blocurilor din sectorul Botanica al capitalei, care au fost deconectați ieri de la agentul termic în urma unei avarieri la o rețea a Termoelectrica, au primit căldură azi-dimineață, către ora patru, potrivit reprezentanților întreprinderii. 

Potrivit Termoelectrica, echipele de intervenție au muncit aproximativ zece ore, pentru a restabili porțiunea avariată de rețea termică, ce are diametrul nominal de 273 mm.

Incidentul s-a produs în după-amiaza zilei de ieri, pe bd. Dacia, 14.

„Operaţiunea a fost una dificilă din cauză că avaria a fost produsă într-o zonă împânzită cu cabluri sub tensiune, iar în apropiere se afla un canal de apă pluvială și un sistem de canalizare. Muncitorii au fost nevoiți să efectueze manual lucrările de descoperire a traseului termic, timp de patru ore. Totodată, din cauza faptului că avaria a fost produsă într-un suport fix procesul de instalarea a noii porțiuni de conductă a fost unul dificil, fiind înlocuit în total peste 8 metri de țeavă”, se menționează într-un comunicat al Termoelectrica.

Reprezentanții Termoelectrica își cer scuze de la consumatori pentru incomoditățile create și dă asigurări că au fost întreprinse toate măsurile de intervenție urgentă și responsabilă pentru minimalizarea termenului de deconectare a serviciilor de termoficare.