/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ Pe străzile din Chișinău a fost zărit un troleibuz care deszăpezește drumurile. Ce spune conducerea RTEC

10 ianuarie 2019, ora 13:20

Pe străzile din Chișinău a fost zărit un troleibuz care deszăpezește drumurile. Potrivit conducerii Regiei Transport Electric din Chișinău (RTEC), este vorba despre un troleibuz marfar, la care s-a atașat o lamă pentru  curățarea zăpezii.

Directorul RTEC, Dorin Ciornîi, spune că unitatea de transport este folosită doar pentru a curăța stațiile terminus ale rutelor de troleibuz din capitală și a teritoriilor parcurilor de troleibuze: „Dar când se deplasează de la o stație terminus la alta, am decis să punem lama jos și să ajutăm la curățatul străzilor”, a spus șeful RTEC.

Troleibuzul este folosit de obicei pentru a transporta anvelope sau alte bunuri ale Regiei, iar anul acesta s-a luat decizia de a i se pune și lamă în față: „Ca să fie multifuncțional”, a precizat Ciornîi.

„El merge, spre exemplu, de la stația Dumeniuc, stația terminus, deszăpezește, după care se deplasează pe șoseaua Hîncești și tot acest traseu parcurs, el merge cu lama jos. De asemenea, el curăță sub rețeaua de contact pentru troleibuze”, a explicat directorul RTEC.

Lama cu care a fost dotat troleibuzul a fost confecționată, de asemenea, în cadrul RTEC.

Foto: Facebook: Nichita Turcan

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram