/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Zeci de muncitori mobilizați la lucrările de deszăpezire. Situația în Chișinău ca urmare a condițiilor meteo

10 ianuarie 2019, ora 15:39

Pe parcursul zilei, drumarii acţionează pe arterele secundare, unde circulă transportul public şi pe căile de acces către localităţile suburbane. În total, de la ora 04:00, Î.M. Regia „Exdrupo” a împrăştiat circa 580 de tone de material antiderapant, amestec de sare şi nisip şi 40 tone de sare lichidă.

De cealaltă parte, Regia Locativ-comunală și amenajare continuă intervenția prin curăţarea căilor de acces în cartiere, a trotuarelor şi a staţiilor de aşteptare a transportului public. Suplimentar au fost contractate 10 utilaje cu plug și perie pentru deszăpezire în sectorul particular din oraș, dar și pe străzile unde au fost semnalate dificultăți în trafic.

De asemenea, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” a mobilizat 180 de muncitori și 7 utilaje, pentru deszăpezirea aleilor principale din sectoare capitalei, în parcuri și scuaruri.

Totodată, municipalitatea îndeamnă automobiliștii să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a evita aglomerarea traficului și a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util. De asemenea, agenţii economici din Chişinău și gestionarii de imobile sunt chemați să-şi cureţe zăpada de pe teritoriul în care activează.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram