Trei rute de troleibuz și una de autobuz din Chișinău își vor schimba itinerarele, începând cu ziua de luni, ianuarie. Este vorba despre rutele de troleibuz nr. 34, nr.24, nr.33 și autobuzul nr. 31. 

Astfel, potrivit Primăriei Chișinău, se modifică parțial itinerarul rutei municipale de troleibuz nr. 34 „str. Ciuflea – satul Trușeni”, după cum urmează:

– de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Tighina, str. București, str. Ciuflea și în continuare pe traseul stabilit.

Pe traseul rutei nr. 34 se vor introduce stații suplimentare intermediare: „Calea Ieșilor, 103″ (în direcția or. Chișinău), „str. Tighina” din str. Tighina, până la intersecția cu str. 31 August 1989 și „str. Ismail” din str. București, până la intersecția cu str. Ismail.

De asemenea, de luni se va diviza , cu titlu de experiment, linia de troleibuz nr. 24, în două rute și anume: ruta nr. 24 „bd. Mircea cel Bătrân – str. Miorița” (itinerarul prezent) și ruta nouă nr. 12 „bd. Mircea cel Bătrân – str. A. Mateevici” (itinerarul prescurtat până la str. A. Mateevici).

Și ruta de troleibuz nr. 33 își va modifica itinerarul:

tur – str. Mircești, șos. Balcani, str. Petricani, str. Mihai Viteazul, str. Columna, str. H. Coandă, Calea Ieșilor (până la restaurantul „Butoiaș”);

retur – Calea Ieșilor, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. Mihai Viteazul, str. Petricani, șos. Balcani, str. Mircești.

Pe traseul rutei nr. 33 se vor stabili stațiile transportului public intermediare cele existente, precizează reprezentanții Primăriei, iar terenul tehnologic pentru virarea troleibuzelor va fi pe adresa str. Mircești, vizavi de blocul nr. 21/4. Ruta de troleibuz nr. 33 se va numi „Universitatea Agrară – parcul „La izvor”.

De asemenea, se va prelungi de luni itinerarul rutei municipale de autobuz nr. 31 în raza or. Vadul lui Vodă, pe str. Ștefan cel Mare și Sfânt până la Tabăra „Cireșarii”.

Serviciile municipale de profil vor instala până atunci indicatoare rutiere corespunzătoare și vor marca stațiile de așteptare a transportului public. De asemenea, în stații va fi stabilit indicatorul cu orarul de circulație a troleibuzelor rutelor nr. 33 și nr. 34.

Totodată , Primăria orașului Vadul lui Vodă va amenaja stațiile de așteptare a transportului public din localitate, cât și terenul tehnologic de virare de la stația terminus a rutei nr. 31, cu instalarea pavilioanelor de așteptare, indicatoarelor rutiere „Stație pentru vehicule de rută”, va aplica marcajul orizontal și va amenaja trecerile pietonale din preajma stațiilor transportului public.