Doi pretendenți la fotoliul de deputat contestă la Comisia Electorală Centrală refuzul consiliilor electorale de a-i înregistra în cursa pentru parlamentare. Este vorba despre un potențial candidat din partea Partidului Șor înaintat pe circumscripția nr. 13 Rezina și un potențial candidat independent care și-a înaintat actele pentru circumscripția nr. 47 Camenca, Râbnița, Dubăsari și Grigoriopol.

Leonid Nauc, candidatul Partidului Șor pe circumscripția nr 13 susține că consiliului electoral din circumscripție ar fi depistat încălcări în listele de subscripție cu semnături pe care le-a prezentat. Leonid Nauc spune că atunci când a solicitat să-i fie prezentată hotărârea, nota informativă și procesul verbal al ședinței la care s-a luat această hotărâre, reprezentanții consiliului i-a pus la dispoziție doar hotărârea. Potențialul candidat spune că listele ce circumscripție nu ar fi fost examinate sau examinate superficial de reprezentanții consiliului.

Contestația lui Leonit Nauc va fi examinată în ședința de mâine a CEC.

Andrei Sîrbul, care și-a înaintat candidatura pe circumscripția  nr. 47 Camenca, Râbnița, Dubăsari și Grigoriopol, la fel, contestă decizia consiliului electoral din circumscripție decizia de a-i refuza înregistrarea. Acesta spune că a fost anunțat despre refuz în cadrul ședinței consiliului, la care i s-a spus că s-au depistat nereguli în listele de subscripție. „Mi s-a spus că nu sunt sufieciente semnături valabile. Eu am depus 999 de semnături. La întrebarea mea ce anume este în neregule cu semnăturile, nimeni nu mi-a dat nicio explicație și au închis ședința”, se spune în contestație.

CEC deocamdată nu a anunțat câd urmează să fie examinată și cea de-a doua contestație