/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Transnistria își va deschide reprezentanță la Moscova

missing
13 ianuarie 2019, ora 17:54

În luna ianuarie, regiunea transnistreană își va deschide o reprezentanță la Moscova. Potrivit autorităților separatiste, reprezentanța va avea scopul de a proteja interesele cetățenilor transnistreni aflați în Rusia, scrie presa din regiune.

Despre aceasta a anunțat ministrul de externe al autoproclamatei RMN, Vitalii Ignatiev. „Credem că acesta este un pas important în direcția integrării, interacțiunii Transnistriei cu Federația Rusă. (…) Vom avea încă un instrument diplomatic, împreună cu reprezentanțele din Osetia de Sud, Abhazia”, a menționat Vitali Ignatiev.

Șeful administrației transnistrene, Vadim Krasnoselski, spune că reprezentanța va acorda asistență cetățenilor, inclusiv juridică.

În anii trecuți, Chişinăul a protestat de mai multe ori împotriva consimțământului autorităților de la Moscova de a găzdui o așa-numită reprezentanță diplomatică a regiunii separatiste. Acum, Guvernul de la Chişinău nu a reacționat în niciun fel la anunțul venit de la Tiraspol, scrie Europa Liberă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram