/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/INFOGRAFIC/ În Moldova locuiesc peste 70 de mii de Vasile și Vasilise. Cei mai mulți dintre ei, în sate

missing
14 ianuarie 2019, ora 09:26

Peste 70 de mii de locuitori ai Republicii Moldova poartă numele de Vasile și Vasilisa; cei mai mulți dintre aceștia locuiesc în mediul rural. 

Potrivit Biroului Național de Statistică (BNS), aproximativ cinci mii de femei poartă numele de Vasilisa și peste 67 de mii de bărbați poartă numele de Vasile.

Datele corespund informațiilor acumulate de angajații BNS în cadrul Recensământul Populației și al Locuințelor, efectuat în anul  2014.

Foto: BNS

Conforma aceluiași Recensământ, în total, în Republica Moldova locuiesc circa 2,8 milioane de oameni, cca 51,8% sunt femei și 48,2% sunt bărbați.

Astăzi, 14 ianuarie, creștinii ortodocși de rit vechi îl cinstesc pe Sfântul Vasile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram