/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Primarul oraşului polonez Gdansk, înjunghiat la un eveniment caritabil. Acesta a fost transportat în stare gravă la spital

missing
14 ianuarie 2019, ora 12:02

Potrivit digi24, primarul se afla împreună cu alţi oameni, pe scenă, atunci când un bărbat a urcat şi el, s-a dus ţintă către edil şi l-a înjunghiat de mai multe ori. Oamenii din sală nu au văzut foarte bine ce s-a întâmplat. Ulterior, primarului i s-a acordat primul ajutor, atacatorul a agitat prin aer cuţitul şi chiar a luat microfonul spunând că a fost aruncat în închisoare de partidul care l-a susţinut la alegeri pe primarul din Gdansk și că a fost „torturat”.

Atacatorul, un tânăr de 27 de ani a fost imobilizat de oamenii legii şi arestat. Primarul a fost reanimat la locului incidentului după care a fost transportat cu ambulanţa la spital și a fost operat. Starea lui este gravă, iar centrul regional din Gdansk a făcut apel la donații de sânge.

Pawel Adamowicz, în vârstă de 53 de ani, este de 20 de ani primar în Gdansk, orașul-simbol al rezistenței anticomuniste poloneze.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram