/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ PSRM spun că se vor adresa în judecată dacă nu vor fi deschise suficiente secții de votare în diasporă

missing
14 ianuarie 2019, ora 13:17

„Venim cu propunerea ca în circumscripția la Est de Republica Moldova și la Vest de R. Moldova să fie constituită câte o sută de secții de votare, și luând în considerație că în circumscripția 51 SUA și Canada se află în jur de o sută de mii de cetățeni să fie deschise un număr necesar pentru acești cetățeni, în jur de 30 de secții de votare ca fiecare din cetățenii să aibă dreptul real de a participa la scrutin”, a declarat Maxim Lebedinschi, reprezentant PSRM.

Potrivit lui, secțiile de votare peste hotare ar trebui deschise în funcție de numărul real de cetățeni. În caz contrar, Lebedinschi a declarat că își rezervă dreptul de a ataca decizia CEC și a Guvernului privind deschiderea secțiilor de votare în instanța de judecată sau să o conteste la Curtea Constituțională.

Guvernul urmează să decidă săptămâna aceasta numărul de secții de votare peste hotare. La alegerile precedente peste hotare au fost deschise 100 de secții de votare.

Moldovenii plecați peste hotare au lansat o petiție online prin care cer Guvernului RM deschiderea a cel puțin 28 de secții de vot în diasporă suplimentar la cele deschise în 2016. Totodată, și alte partide politice au cerut un număr mai mare de secții la scrutinul din 24 februarie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram