În lipsa unei reacții de la autoritățile municipale, mai mulți locuitori din Dumbrava au protestat din nou la primăria Chișinău. Oamenii sunt nemulțumiți că nu au suficient transport public și din aceasta cauză sunt nevoiți să înghețe în stradă. La protestul de acum două săptămâni, au aflat că ar putea să se bucure de troleibuze noi după ce ministerul Economiei va instala un semafor într-o intersecție periculoasă. Astăzi, primarul general le-a mai cerut un răgaz de trei zile pentru un răspuns oficial.

Problema este în transport, pentru că nepoata mea a așteptat 3 ore până să ajungă încoa. Nouă nu ne trebuie să ne dea alte rute, ci să aducă mașini la cele existente, la 126, 129.

Avem nevoie de transport de multișori ani. A fost 126, nu mai merge, 193 tot nu a mers ca lumea și acum 129 se așează cu totul. Vreo 20-25 minute trebuie să aștepți. Chiar 40 de minute se așteaptă.

Ulterior, protestatarii au fost invitați de Ruslan Codreanu la discuții.

Eu vă invit la etajul doi, pentru ca să discutăm. Vreo patru, cinci oameni, nu intrăm toți. Haideți zece oameni. Zece oameni, vă rog sus.

Domn primar, noi vrem să hotărâm, vă rugăm pe dvs. Dvs o să hotărâți, dacă o să vreți. Este un dezastru.

Data trecută autoritățile municipale au spus că problema era… lipsa un semafor la interesecția străzii Liviu Deleanu cu șoseaua Balcani, spre direcția Dumbrava. Din cauza TIR-urilor ce circulă pe acolo, intersectarea acestor drumuri ar fi riscantă pentru transportul public. Acum, problema s-a rezolvat, a menționat primarul.

Săptămâna aceasta, mi-a promis Ministerul Economiei că se începe instalarea semaforului. Azi am dat indicații domnului Ciornîi, să facă analiza pe Durlești-Dumbrava și să ne spună dacă va ține bateria autonomă dacă ne permite să acoperim și Dumbrava.  Acum se ansamblează cele cinci troleibuze pentru Durlești”, Ruslan Codreanu, primar interimar General Primăria Chișinău

Edilul a promis că, peste trei zile, Direcția Transport va veni cu un răspuns oficial pentru locuitorii din Dumbrava.

Nu este prima dată când aceștia apelează la ajutorul primăriei Capitalei. După fiecare protest, oamenii s-au ales cu asigurări că vor avea o rută de transport public. O declarație similară a fost făcută, anterior, de Silvia Radu, pe când era în funcția de primar interimar.

Reporter: Ana Sârbu
Imagine: Mark Diaconu