Dacă străzile au fost curățate, atunci trotuarele și locurile de parcare din Capitala au rămas întroienite. Chișinăuienii și-au vărsat furia pe funcționarii de la primărie, cu mesajul să se trezească din somnul de iarnă și să iasă în stradă. Cei mai afectați sunt bătrânii și persoanele cu copii mici.

Deși în weekend nu a mai nins, și astăzi, în unele curți din sectorul Râșcani, deplasarea pe unele trotuare a fost o adevărată provocare.

Oribil. Singuri vedeți cum noi mergem. Nimic nu este curățat. Trotuarele la fel. Noi am mers de la „Soiuz”, nimic nu este curățat. Pentru bătrâni este foarte greu.

Oh…iaca rău, rău, rău, vedeți cum mă lușui. Vine autospeciala, curăță, dar trebuie și muncitorii să mai curățe.

„Da nu vedeți, ce-i curățit? Nimic nu-i curățit , unde aici e curățit?”

Vedeți cât este de curățat. Eu cred că ei curăță pe lângă casele lor.

Și căzăturile au fost la ordinea zilei.

Nu-s curățate, foarte rău. Așa mergem. E foarte rău. Am văzut o doamnă a căzut, doi oamni au luat-o și au ridicat-o.

Indignați, oamenii le recomandă funcționarilor să-și părăsească birourile și să rezolve probleme din oraș.

Să se trezească din fotoliile lor și să vadă cum trăiește lumea și cum circulă lumea străzile necurățite. Să se trezească din somnul de iarnă, cum se spune.

Sunt vreo patru zile de când a nins și tot așa stăm pe loc. Dacă acum vine vorba de alegeri ar trebui un pic să arate posibilitățile pe care pot să le întreprindă.

Nu le-a fost mai ușor și celor care s-au încumetat să iasă la drum cu mașinile. Pentru că parcările erau întroienite, unii șoferi și-au lăsat automobilele pe unde au apucat, iar din această cauză au devenit un obstacol, în special pentru transportul public.

Eu de unde știu, dumneavoastră singuri vedeți ce s-a întâmplat, nu putem trece. Din motiv că parcate mașinile vedeți cum. Atât.

În același timp, angajații unii piețe din sectorul Buiucani nu au așteptat serviciile municipale și s-au mobilizat la deszăpezitul străzii.

Asta este obligația noastră ca să facem pentru populație, pentru lume.

De partea cealaltă, responsabilii din cadrul Primăriei Chișinău susțin că dacă blocurile locative sunt administrate de cooperative și asociații de locatari, atunci întreținerea trotuarelor și curților este pe seama administratorilor clădirilor.

Municipalitatea răspunde doar de clădirile aflate la balanța întreprinderilor de gestionare a fondului locativ. Totodată, pentru deszăpezirea trotuarelor și curților au fost antrenați aproape 400 de lucrători angajați ai direcției locativ comunale și 36 de utilaje.