/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO. VIDEO/ Comunitatea OccupyGuguță protestează în fața CEC și cer demisia membrilor comisiei

15 ianuarie 2019, ora 08:57

Noi cerem demisia Comisiei Electorale Centrale. Tot ceea ce face comisia acum, atunci când închide ochii la ilegalități evidente la finanțarea ascunsă și ilegală a partidelor politice, la utilizarea fundațiilor de caritate în scopuri politice. La ignorarea cadourilor electorale, concerturilor electorale.

Tinerii sunt nemulțumiți și de ultimele declarații ale membrului CEC, Iurie Ciocan, care s-a arătat deranjat de rapoartele asociației „PROMO – LEX”, care vizează încălcările unor partide în ultima perioadă.

CEC trebuie să fie arbitru care supraveghează jocul electoral, nu trebuie să fie jucător al procesului electoral. Considerăm problematice cel puțin declarațiile dumnealui privind faptul că societatea civilă nu are dreptul să raporteze anumite probleme.

Manifestația a fost urmărită îndeaproape de reprezentantul CEC-ului, Iurie Ciocan, care a ținut să le dea replică la fiecare acuzație adusă de protestatari. Și dacă despre concerte spune că partidele au tot dreptul să le facă, ca un instrument de promovare, atunci cazurile de oferire a cadourilor electorale trebuie să fie examinate.

Cadourile urmează să fie examinate critic atât de, în primul rând organele de forță, pentru că e vorba de încălcarea, eventuala încălcare a articolului din codul penal, dacă s-ar dovedi aceste lucruri”, Iurie Ciocan, membru CEC

Cât despre solicitarea de a-și da demisia, Ciocan spune că nu are de gând să-și părăsească funcția.

– O să vă dați demisia?
– La solicitarea protestatarilor.
– Eu respect opinia dânsora și cu mare plăcere o să mai asist la asemenea proteste vesele, dar nu văd de ce ar trebui să-mi dau demisia
”, Iurie Ciocan , membru CEC

La protest a participat si candidatul propus de blocul ACUM pe circumscripția SUA și Canada, Dumitru Alaiba.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram