/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/FOTO. VIDEO/ Un moldovean a alergat 50 km la temperatura de -60°C pentru o cauză nobilă

missing
15 ianuarie 2019, ora 09:37

Dmitri Voloșin a devenit astfel primul sportiv, care a parcurs de sine stătător distanța în condiții de ger extrem, fără ajutorul medicilor sau salvatorilor.

„A fost cea mai grea încercare din cariera mea sportivă. E ca și cum ai ieși dintr-o navă cosmică în spațiu deschis, un ger teribil și lipsă de aer. Nici un echipament nu vă poate proteja de așa ger. Sper că nu mi-am înghețat fața în timpul cursei. Mi-a fost foarte greu să respir — în aer este foarte puțin oxigen, iar masca e îmbibată cu gheață. Mi-a prins bine experiența mea de freediving, și anume capacitatea de a reține respirația”, — spune Dmitri.

Dmitri Voloșin a ajuns la linia de finiș în 6 ore, iar rezultatul său a devenit record de alergare la temperaturi scăzute. Trebuie remarcat că aceasta nu este prima cursă în condiții extreme, pe care o aleargă Dmitri Voloșin. În aprilie 2018, dânsul a mai participat la renumitul Maraton de la Polul Nord (North Pole Marathon), unde a obținut locul doi cu rezultatul de 5 ore și 3 minute. În anul 2017, Dmitri a luat parte la ultramaratonul Marathon Des Sables, devenind primul moldovean, care a participat la o competiție internațională atât de prestigioasă.

Foto: sporter.md

Foto: sporter.md

Foto: sporter.md

Foto: sporter.md

Foto: sporter.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram