/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Listele de subscripție ale unui candidat fotografiate și trimise primarilor din localitățile raionului

15 ianuarie 2019, ora 14:11

Un caz de o gravitate extremă s-a produs luni, în circumscripția electorală nr.17, la scurt timp după depunerea de către mine a dosarului de înregistrare în calitate de candidat la alegerile parlamentare. La numai câteva ore de la depunerea listelor cu semnăturile susținătorilor, acestea au fost fotografiate și expediate primarilor din localitățile raionului. Mai multe persoane din satul Iurceni au reclamat că au fost contactate telefonic de către primarul localității și terorizate psihologic, pentru faptul că și-au depus semnăturile în susținerea candidatului opoziției antioligarhice”, a scris Terguță pe pagina sa de facebook.

În context Terguță a cerut Comisiei Electorale Centrale investigarea imediată a circumstanțelor difuzării conținutului dosarului candidatului Ion Terguță, fapt ce contravine grav legilor electorale; destituirea președintei Consiliului Electoral de Circumscripție, Ana Buhnea și Procuraturii Generale să se autosesizeze pe faptul obstrucționării procesului electoral și încălcarea dreptului constituțional al cetățenilor de a alege.

Membrul CEC Iurie Ciocan a spus că a solicitat o explicație pe marginea acestui caz. „Este o situație mai mult decât stranie, am solicitat explicație din partea Consiliului Electoral de Circumscripție. În scurt timp sper să această explicație, cert este că avem la mijloc un fapt care nu ar trebuie să fie. Rămâne să ne lămurim cu situația dată”, a declarat Ciocan pentru TV8.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram