/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Doi moldoveni, prinși la vamă cu acte false. Ce riscă bărbații

missing
16 ianuarie 2019, ora 11:48

În după amiaza zilei de ieri, la linia de control s-a prezentat un cetățean moldovean de 35 de ani. În timpul identificării, la solicitarea polițistului de frontieră bărbatul a oferit și o carte de identitate românească. Ulterior, au fost observate că actul nu este original, astfel persoana a fost reținută pentru verificări suplimentare.

Audiat, moldoveanul, originar din Anenii Noi a afirmat că și-a perfectat cartea de identitate prin intermediul unei persoane necunoscute, pe care a contactat-o în urma unui anunț stradal. După o săptămână a și intrat în posesia documentului contra sumei de 280 de euro.

Totodată, un altă persoană este documentată pentru că deținea permisul de conducere care ar fi perfectat de autoritatea competentă din Ucraina. Tânărul de 20 de ani l-a prezentat benevol și a spus că acum un an plecase în Lituania pentru a procura un mijloc de transport, unde s-a întâlnit cu un cetățean ucrainean care i-a promis perfectarea actului contra sumei de 100 de euro.

De asemenea, persoana a mai indicat că avea dubii asupra originalității permisului de conducere deoarece la scurt timp a observat dezlipirea foii de protecție, motiv pentru care nu l-a folosit niciodată.

Ca urmare, ambele documente au fost ridicate și transmise spre expertiza tehnico-juridică, iar cetățenii Republicii Moldova riscă o amendă de până la 650 unități convenționale, echivalent a 32 500 lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram