/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Parlamentarii britanici pregătesc o moţiune prin care să amâne procedura Brexit

missing
16 ianuarie 2019, ora 08:35

Marea Britanie ar trebui să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie, dar acest termen este considerat acum foarte improbabil după respingerea de către Camera Comunelor a Acordului Brexit negociat de Guvernul Theresa May.

Ministrul de Finanţe, Philip Hammond, ministrul pentru Mediul de afaceri, Greg Clark, şi ministrul pentru Brexit, Stephen Barclay, l-au spus liderilor din domeniul afacerilor că parlamentarii “pregătesc o moţiune pentru a amâna Articolul 50” din Tratatul de la Lisabona privind ieşirea din UE, a declarat pentru Reuters un director britanic de companie care a participat la discuţia telefonică.

Acesta a adăugat că oamenii de afaceri i-au întrebat pe miniştri şi despre posibiliatea unui Brexit fără un acord.

“Ei fac o treabă bună încercând să pară că ştiu ce se întâmplă acum, însă nimeni nu ştie”, a mai afirmat sursa citată, precizând: “Va trebui să aşteptăm să vedem ce se întâmplă cu ajungerea la un consens în Parlament”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram