/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Partidul Democrat acționează în instanța de judecată Jurnal TV. Ce solicită aceștia

21 ianuarie 2019, ora 18:34

Partidul Democrat din Moldova (PDM) acționează în instanța de judecată postul Jurnal TV. Democrații susțin că postul de televiziune a refuzat să mediatizeze un spot electoral, privind referendumul care va avea loc pe 24 februarie. 

„Considerăm că acest comportament sfidător al Jurnal TV încalcă direct Codul electoral, care precizează clar – inclusiv cu referire la referendumuri – că radiodifuzorii acordă gratuit concurenților electorali câte un minut pe zi ca timp de antenă pentru plasarea publicității, precum și maxim două minute pe zi contra plată”, se menționează într-un comunicat al PDM.

Democrații cer ca instanța să oblige Jurnal TV să le difuzeze spoturile și spun că se vor adresa și Consiliului Audiovizualului.

Val Butnaru, directorul Jurnal TV, nu a răspuns la telefon pentru a ne oferi un comentariu.

Anterior, PDM a interzis jurnaliștilor de la Jurnal TV accesul la sediul partidului și la briefingurile de presă organizate de conducerea formațiunii.

Referendumul de pe 24 februarie va fi organizat la inițiativa PDM, iar oamenii vor fi întrebați dacă sunt de acord ca numărul deputaților din Parlament să fie micșorat și ca  alegătorii să aibă posibilitatea să demită parlamentarii.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram