/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Dorin Chirtoacă a depus semnăturile la Consiliul Electoral și a cerut înregistrarea la alegeri

missing
21 ianuarie 2019, ora 12:46

Președintele Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, fost primar de Chișinău, a depus astăzi la Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală (CECE) semnăturile pe care le-a colectat pentru a se înregistra în campania electorală pentru alegerile parlamentare. 

Chirtoacă vrea să candideze pe circumscripția uninominală nr. 32 (Chișinău suburbii), din care face parte și localitatea Colonița, unde se află casa părintească a fostului edil al capitalei.

„Aceste alegeri sunt și vor fi o bătaie de joc în adresa votului exprimat de omul de rând (…). Participă pentru că altă cale nu avem deocamdată”, a declarat Chirtoacă, după ce a depus semnăturile la CECE.

Membrii CECE au la dispoziție cinci zile pentru a decide dacă îl înregistrează pe Dorin Chirtoacă în calitate de candidat. Dacă astăzi nu va mai depune nimeni semnăturile pe această listă și președintele PL va fi înregistrat în cursă, atunci numele lui va apărea în buletinul de vot pe poziția a patra. Dacă astăzi va mai solicita vreun candidat înregistrarea pe această circumscripție, atunci, la ora 17:00, se va face extragerea la sorț, pentru a se stabili ordinea candidaților în buletinele de vot.

Pe circumscripția nr. 32 mai candidează Mihail Popșoi de la ACUM DA PAS, Nina Costiuc de la PDM, Svetlana Popa de la PSRM și Sergiu Cebotari de la PP ȘOR.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram