/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/DOC/ Câți bani au cheltuit PDM și PCRM pentru referendumul din 24 februarie

missing
22 ianuarie 2019, ora 11:16

Potrivit raportului financiar al PDM, în primele două săptămâni veniturile și cheltuielile partidului pentru participarea la referendum au fost de zero lei, în schimb în săptămâna trei și patru, veniturile au fost de cinci milioane de lei, iar cheltuielile de 4,37 milioane de lei.

Cele patru milioane au fost cheltuite pentru publicitate la TV – 4 374 999 de lei și la Radio 20 720. Precizăm că partidul democrat înregistrat cu opțiunea „Pentru” referendum.

Menționăm că deși în Capitală au apărut mai multe panouri de promovare a referendumului, PDM în raportul său financiar nu a indicat cheltuieli la acest punct.

Celălalt concurent înregistrat pentru referendum este Partidul Comuniștilor. Aceștia spun că au avut venituri de o sută de mii de lei, însă încă nu au avut cheltuieli. PCRM s-a înregistrat la referendum cu opțiunea „Contra”

Încă un pretendent la statutul de participant la referendumul din 24 februarie 2019 a depus actele la Comisia Electorală Centrală. Este vorba despre formațiunea Partidul Politic „Casa Noastră – Moldova”. Formațiunea a solicitat să fie înregistrat în calitate de participant la referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019, cu opțiunea „BOICOT”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram