/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 802: Atacuri de Paște, planul Kremlinului și avion doborât! Zelenski: Rusia nu are nicio dorință de pace

Mold-Street: Fondul de rezervă al Guvernului, tocat pe avocaţi, despăgubiri şi servicii secrete

missing
22 ianuarie 2019, ora 08:33

În anul 2018, Guvernul a avut la dispoziţia sa şi circa 91,5 de milioane lei în cele două fonduri (de rezervă şi de intervenţie), din care a cheltuit peste 87 de milioane lei.

Cei mai mulţi au fost în fondul de rezervă – 75,7 milioane lei, din care au fost cheltuiţi 72,7 milioane lei.

Cea mai mare sumă alocată din fondul de rezervă al Guvernului a fost pentru executarea integrală a hotărîrii arbitrale din 28 iunie 2018 de Centrul internațional pentru reglementarea diferendelor relative la investiții (ICSID), în cauza Mr. Zbigniew Piotr Grot, Grot Cimarron LLC, Laguardia USA LLC and ICS Laguardia SRL împotriva Republicii Moldova.

E vorba de circa 31 de milioane lei, sumă echivalentă a 1,8 milioane de dolari, ceea ce reprezintă mai mult de o treime din tot bugetul prevăzut pentru cele două fonduri de rezervă ale Guvernului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram