Reprezentanții postului Jurnal TV (JTV) spun că, până acum, contractul de publicitate cu Partidul Democrat (PD), privitor la difuzarea spoturilor electorale despre referendum nu a fost încă semnat, dar nici refuzat, și că acesta se află la etapa negocierilor. 

„Au fost demarate negocierile condițiilor contractuale de difuzare a publicității și s-au solicitat spoturile video spre examinare, dat fiind că pentru conținutul mesajului publicitar purtăm răspundere și noi ca difuzor, după cum expres prescrie art.63 alin.(5) din Codul serviciilor media audiovizuale”, se menționează într-un comunicat al JTV.

În același timp, reprezentanții postului de televiziune susțin că mesajul spoturilor este, de fapt, unul de promovare al PD-ului și conține publicitate mascată.

„Am apreciat că mesajul dat poartă elementele unei publicități electorale mascate pentru Partidul Democrat în calitatea lui de concurent electoral pentru alegerile parlamentare. Dat fiind aceste constatări i-am comunicat solicitantului despre faptul că mesajul publicitar contravine expres prevederilor art.91 din Codul electoral, potrivit cărora campania electorală pentru alegerile Parlamentului începe nu mai devreme de 30 de zile înainte de ziua alegerilor, ceea ce presupune că până la data de 25 ianuarie 2019 nici un concurent electoral nu este în drept să facă agitație electorală pentru alegerile Parlamentului Republicii Moldova”, se precizează în comunicatul JTV.

Potrivit reprezentanților postului TV, aceștia au refuzat difuzarea spoturilor doar până pe data de 25 ianuarie 2019, din motiv că nu a început încă perioada campaniei electorale.

Ieri, PD a anunțat, într-un comunicat de presă, că va acționa în judecată JTV pentru că postul ar fi refuzat să difuzeze spoturile electorale ale formațiunii pentru  referendumul din 24 februarie 2019.