Partidul Național Liberal și Partidul Voința Poporului a fost înregistrat în campania electorală pentru alegerile parlamentare din februarie, pe circumscripția națională. Decizia a fost luată astăzi, 24 ianuarie cu vot unanim de către membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC).

Partidul Voința Poporului din 35 persoane incluse, au fost înscrise 30. Ceilalți au fost excluși pe motiv că nu au prezentat certificatele de integritate.

În buletinele de vot Partidul Național Liberal va fi pe poziția numărul opt în buletine, iar Partidul Voința Poporului, pe poziția nouă.

Ordinea a fost stabilită prin tragere la sorț, așa cum prevede Codul Electoral.

Oficial, Comisia a înregistrat șapte concurenți electorali pe circumscripția națională: Partidul Democrat, Blocul ACUM DA PAS, Partidul Comuniștilor, Partidul Socialiștilor, Partidul ȘOR, Partidul Mișcarea Antimafie, Partidul Nostru.

Dosarele a șase candidaţi se află în proces de examinare, aceștia sunt: Partidul Regiunilor, Partidului Politic „Democrația Acasă”, dosarul Mișcării Profesioniștilor „Speranța – Надежда” și al Partidului Politic „PATRIA”. De asemenea, în proces de examinare sunt și dosarele Partidului Liberal și Partidului Verde Ecologist, care au fost depuse astăzi, 24 ianuarie.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!