/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Scandal la Ungheni! O profesoară care ar fi colectat semnături pentru Octavian Țîcu susține că nu a făcut asta: „N-am semnat niciun document”

24 ianuarie 2019, ora 17:20

O profesoară din Ungheni, care figurează în lista membrilor grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea candidatului Octavian Țîcu, Angela Varzari, a depus o sesizare la Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală (CECE) nr. 16 Ungheni, în care susține că nu a dat acordul să fie inclusă în acest grup, nu a colectat semnături și, mai mult, datele ei personale au fost folosite fără acordul ei. 

„Declar pe proprie răspundere că nu am dat acordul să fac parte din acest grup de inițiativă, mai mult, nu am semnat niciun document, în special, nu am colectat semnături pentru susținerea candidatului sus-menționat. Solicit examinarea acestui caz și aplicarea prevederilor legale în cazul adeveririi faptelor menționate”, se menționează în sesizarea depusă de Angela Varzari, care este și directoarea Gimnaziului din localitatea Stolniceni.

Facebook/Octavian Țîcu

Octavian Țîcu, reprezentantul blocului electoral ACUM DA PAS pe circumscripția de la Ungheni, spune că, de fapt, Angela Varzari a colectat semnături, dar a fost presată de conducerea direcției raionale de Educație ca să scrie această sesizare.

A venit cu fetița ei și a depus copia buletinului de identitate și a semnat în lista de susținere, a adunat circa 60 de semnături pentru candidatura mea în satul ei de baștină, fapt pentru care-i mulțumesc (…). Apoi au venit satrapii regimului, mai exact Iulia Pancu, șefa Direcției Educație Ungheni și Olga Popa, șef-adjunct al Direcției și au obligat-o să scrie o declarație pe care o vedeți în imagine. Că nu a semnat niciun document, că nu a colectat semnături, că i s-au folosit date personale fără acord și s-au semnat acte în locul ei. A cedat femeia, e clar că are multe de pierdut (…). N-o judecați și n-o condamnați pe Angela Varzari, ea n-are nicio vină (…)”, a comentat Octavian Țîcu pe rețelele de socializare. 

Contactată de TV8.md, Angela Varzari nu a vrut să comenteze situația dată: „Nu vreau să comentez și să discut mult. Nu răspund la nicio întrebare. Îmi pare rău”, a spus directoarea gimnaziului din Stolniceni.

Nu a vrut să comenteze cazul nici Olga Popa, despre care a scris Octavian Țîcu în postare; ea este, de fapt, șefa Direcției Educație Ungheni: „Nu am  avut nicio atribuție. Nu cunosc nimic. Eu nu am fost implicată în niciun fel în procesul electoral”, a spus șefa de direcție.

La rândul ei, Iulia Pancu, care este, de fapt, vicepreședinta raionului Ungheni susține că nu a făcut presiuni pe directoarea gimnaziului de la Stolniceni: „Ce fel de presiuni pot să-i aduc eu ei? Din câte știu, nu am avut nicio comunicare la această tematică. Doar că la o ședință recentă care a fost cu directorii și ea a participat, dumneaei a ieșit în pauză și am întrebat-o cum se simte și ea zice: «Prost de tot cu situația aceasta care mi s-a făcut, pentru că nici nu am știut și am nimerit unde am nimerit». Ea a zis că a citit de pe internet că ea a colectat semnături pentru dumnealui. Mai departe nu știu nimic”.

Foto: Iulia Pancu; sursa: news.ungheni.org

Iulia Pancu este și vicepreședintă a Organizației Teritoriale a Partidului Democrat (PD) și, potrivit ei, Angela Varzari tot este membră a PD, însă nu-și amintește de cât timp profesoara de la Stolniceni face parte din acest partid.

„Eu nu am nicio atribuție aici și nu mă voi coborî la nivelul… Problemele pe care le au ei să și le rezolve singuri, cum le-au creat (…). S-a făcut deducție pentru că eu am fost șefă de direcție și, probabil, au făcut legătura de subordonare”, a spus Pancu.

De la președintele CECE de la Ungheni, Alexandru Rotari, am aflat că sesizarea Angelei Varzari a fost deja examinată, însă a fost respinsă: „Noi nu suntem organul constatator ca să constatăm ce a fost. Nu este de competența consiliului și i-a fost returnată cererea doamnei. Poate să se adreseze către organele Poliției sau ale Procuraturii, care să inițieze o anchetă și să se constate, dacă într-adevăr a fost o fraudă electorală”, a spus președintele Consiliului Electoral.

Am întrebat-o pe  Angela Varzari, dacă se va adresa la organele de drept, dar aceasta ne-a spus că nu cunoaște deocamdată despre decizia CECE și, respectiv, nu a decis ce va face mai departe.

Pe circumscripția din Ungheni au fost înregistrați cinci candidați: Ludmila Guzun, PD; Antonina Baraniuc, PP ȘOR, Ghenadi Mitriuc, PSRM; Haralampie Chirilov, PCRM și Octavian Țîcu, ACUM DA PAS.

Alegeri.tv8.md

Găsiți mai multe informații despre candidații la alegerile parlamentare 2019, harta circumscripțiilor și știri electorale în categoria Alegeri.tv8.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram