/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Doarme în stradă. Oamenii din apropiere spun că femeia locuiește, de mai mulți ani, în stradă, unde și-a improvizat o colibă

24 ianuarie 2019, ora 19:39

Aici dormim, în altă parte nu avem unde să dormim”, mătușa Eugenia.

De câțiva ani, casa mătușei Eugenia este strada. A rămas fără acoperiș de-asupra capului și, chiar dacă are rude în Chișinău, doarme în drum. Femeia spune că s-a născut în regiunea Uralului, iar cu mult timp în urmă a emigrat cu părinții în Moldova. Într-o intersecție pe strada Muncești, femeia a improvizat o colibă din carton și bucăți de tablă. Și-a dosit locuința de ochii curioșilor, astfel că aceasta nu se observă din stradă.

Că să reziste nopților reci de iarnă, mătușa adună lemne și cutii din carton, iar când gerul devine mai năprasnic le dă foc.

Ne încălzim, nici nu reușim mult, se stinge repede și gata. Dar cum să rezist? Să mor de frig? Pun pe foc carton, lăzi din lemn. Nu mănânc nimic, mă încălzesc și beau ceai”, mătușa Eugenia.

Nu departe de colibă am întâlnit-o pe doamna Eleonora, care spune că o vizitează des pe bătrână.

Doamna o cunosc de vreo 2 ani, 2 ierni le-a trăit pe Muncești. Din când în când îi aduc mâncare. Mi-e jale că este suflet și ea. Poate se poate ceva de făcut. Poate undeva sunt case pentru persoane. Să nu stea în omăt și frig”, doamna Eleonora.

Poliția a declarat pentru TV8 că s-a autosesizat și a încercat de mai multe ori să discute cu femeia, dar aceasta refuză să fie cazată într-un loc amenajat. Totodată, organele de drept susțin că vor sesiza asistentul social și pretura, pentru ca să ia măsuri.

Reporter: Ana Sârbu
Imagine: Mark Diaconu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram