/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

Contradicţiile din dosarul fostului ministru Chirinciuc: Fără drept de a ocupa funcţii publice, dar aspirant la funcţia de deputat

missing
25 ianuarie 2019, ora 17:07

În august 2017, Judecătoria Chişinău l-a condamnat pe Iurie Chirinciuc la un an şi patru luni de închisoare în penitenciar de tip semi-închis, cu aplicarea unei amenzi de 35 de mii de lei, dar şi cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice timp de cinci ani, executarea pedepsei fiind suspendată pentru o perioadă de un an.

După un an şi jumătate de la pronunţarea acestei sentinţe, Iurie Chirinciuc a decis să participe la alegerile parlamentare. Fostul ministru şi-a anunţat decizia la început de ianuarie, iar între timp a şi depus lista de semnături la Consiliul electoral de circumscripţie. Fostul ministru a colectat 823 de semnături şi va candida pe circumscripţia nr. 15 (Călăraşi).

La 21 ianuarie Iurie Chirinciuc a depus 823 de semnături la comisia electorală de circumscripție. Fostul ministru vrea să candideze pe circumscripția nr. 15 (Călărași), unde au fost deja înregistrați în calitate de concurenți electorali fostul ambasador Igor Munteanu (Blocul ACUM), ministrul Agriculturii, Nicolae Ciubuc (PDM), Ștefan Bolea (PSRM) și Olga Vlasenco (Partidul „Șor”).

Citiți materialul integral pe Ziarul de Gardă. Informații detaliate despre candidații pe circumscripții la alegerile electorale din 2019 găsiți pe Alegeri.tv8.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram