/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Mold-Street: Oleg Voronin rămâne fără bancă. La fel şi un milionar democrat

missing
25 ianuarie 2019, ora 11:01

Principalul acţionar vizat de decizia BNM este Oleg Voronin (feciorul liderului comunist Vladimir Voronin), care deţine direct 15,92%, iar împreună cu familia – 23,54% din capitalul Fincombank.

Printre acţionarii ce vor trebui să îşi vândă cotele în următoarele trei luni se numără şi soţia lui Vladimir Voronin, Taisia, dar şi nora acestuia şi nepoţii.

Alături de grupul Voronin, acţiona concertat şi compania Avicomagro SRL ce deţine oficial 6,82% (beneficiar figurând Valeriu Verdeş) şi care are o fermă de ovine la Trebujeni, Orhei.

La 11 ianuarie Banca Națională a Moldovei (BNM) a aprobat două decizii prin care acționarii din două bănci comerciale trebuie să înstrăineze acțiunile pe care le dețin. Potrivit deciziei cu privire la „Banca de Finanţe şi Comerţ” S.A. BNM a constatat că un grup de acționari acționează concertat în raport cu banca. Aceștia au achiziționat și posedă o deținere calificată (cotă substanțială) în capitalul social al băncii, în mărime de 36,15 la sută, fără permisiunea prealabilă scrisă a Băncii Naționale. Astfel, au fost încălcate prevederile Legii privind activitatea băncilor.

În consecință, a fost suspendat exercițiul unor drepturi ale acestor acționari, și anume: de vot, de convocare și desfășurare a adunării generale a acționarilor, de a introduce chestiuni în ordinea de zi, de a propune candidați pentru membrii consiliului societății, ai organului executiv și de a primi dividende. Urmare deciziei BNM, acționarii vizați trebuie, conform legii, să înstrăineze acțiunile deținute în capitalul social al „Banca de Finanţe şi Comerţ” S.A.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram