/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Le plouă în apartamente. Câțiva locatarii s-au pomenit noaptea trecută cu apartamentele inundate

missing
29 ianuarie 2019, ora 18:29

Noapte de coșmar pentru locatarii unui bloc din cartierul Telecentru. Aceștia spun că nu au închis un ochi din cauza că în apartamente a plouat ca afară. Apa a ajuns în locuințe după ce zăpada de pe acoperiș a început să se topească. Oamenii au stat de veghe toată noaptea pentru a strânge apa. Între timp, responsabilii de la primărie susțin că blocul este administrat de asociație, așa că locatarii trebuie să-și repare acoperișul singuri. Președintele asociației nu a răspuns la telefon pentru comentarii.

Iată așa toată noaptea, toată noaptea. De la ora 21 nu am închis un ochi. Pentru că deodată a început să curgă foarte multă apă.

Apa a ajuns și în apartamentul mătușei Tatiana. La ai săi 76 de ani, femeia se deplasează cu greu, dar de frica inundațiilor nu a stat locului practic toată noaptea.

În jumătate de oră se umpleau patru găleți cu apă. Iată în cratița aceasta mare, în care cândva puneam varza la murat. Iar de la ora 1 în general a pornit un șuvoi groaznic, iată cam ca acum, chiar și mai mult”, mătușa Tatiana locatară

Bătrâna s-a chinuit mai mult pe întuneric, pentru că nu a riscat să conecteze lumina, întrucât apa curgea chiar prin lustră.

Mai mult, nu puteam să conectez lumina. Făceam totul pe întuneric. Luam lumânarea și verificam”, mătușa Tatiana, locatară

Apa a ajuns chiar și până la etajul trei, inclusiv în apartamentul acestei locatare.

Iată așa aducem ligheanul și vedeți cum, asta-i etajul trei. Etajul trei, poftim. Iată așa facem. Supraviețuim și trebuie cumva să ne salvăm.

Femeia spune că s-a adresat la primărie, însă fără rezultat. Acolo i s-a spus că ei nu pot să intervină din motiv că blocul este gestionat de asociația de locatari.

– Nu pot să mă plâng și nu pot să mă revolt pe nimeni fiindcă, când te duci la ei spun: noi nu suntem responsabili, nu suntem responsabili.
– La cine anterior ați fost?
– Eu chiar am fost la primărie și m-am interesat, că noi suntem o asociație și noi la „Jăkul” acestea așa zis, nu ne mai putem adresa. Și m-am dus acolo și mi-au spus doamna: Înțelegeți, aveți președinte.

Responsabilii de la primăria Chișinău susțin că în astfel de cazuri locatarii sunt cei care trebuie să aibă grijă de starea blocului.

Potrivit legii, proprietarii de apartamente sunt coproprietari la toate părțile comune inclusiv acoperișul. În cazul dat asociația trebuie să organizeze înlăturarea deficienților tehnice la acoperiș”, Ghenadie Dubița, dir.aj, Direcția Generală Locativ Comunală.

Președintele asociației de locatari nu ne-a răspuns la telefon pentru comentarii. În lipsa unei soluții rapide, locatarii se roagă acum să vină mai repede primăvara pentru a topi toată zăpada.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram