Un bebeluș de patru luni a murit ieri seara la un spital din Capitală după ce părinții ar fi așteptat ambulanța două ore. Responsabilii de la asistența prespitalicească afirmă că regretă acest caz și explică că ambulanța a ajuns cu întârziere din cauza că în acel interval de ore erau 38 solicitări în așteptare, în majoritatea cazurilor copii. Cazul a fost făcut public de interpreta Tatiana Heghea care spune că a fost în spital în timp ce a fost adus bebelușul și părinții au aflat tragica veste.

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească CNAMUP), motivul apelului la 112 a fost copil cu febră 38°C și alergie pe gât. La cazul dat a fost direcționată o echipă de asistență medicală urgentă specializată pediatrică, care a ajuns cu întârziere din cauza că în acest interval de ore erau 38 solicitări în așteptare, în majoritatea cazurilor copii. Mama copilului a relatat medicilor că pe data de 30 ianuarie, la ora 14:00, starea copilului s-a agravat brusc și a apărut febra de 38°C. Aceasta i-ar fi administrat de sine stătător medicamente pentru scăderea febrei, iar la scurt timp a constatat că copilului i-au apărut pe corp erupții cutanate, după asistență medicală nu s-a adresat. Peste șase ore și jumătate aceasta a apelat Serviciul 112.

La momentul sosirii echipei de urgență, copilul a fost găsit în stare gravă, cu erupții cutanate pe față, gât și membre. După examinarea pacientului, echipa i-a acordat asistență medicală, fiind monitorizat permanent, cu administrare de oxigen, pe durata transportării la cea mai apropiată instituție medicală, în secția de reanimare.

Bebelușul a murit la spital. Potrivit Tatanei Heghea, care a asistat în momentul când bebelușul a fost adus la spital, copilul a fost dus imediat în sala de reanimare, iar peste vreo 20 de minute, părinții au fost anunțat de decesul copilului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!