În ultimele 24 de ore zeci de curse avia de pe aeroportul din Chișinău au fost anulate, iar sute de pasageri nu au putut să zboare către destinațiile pentru care au procurat bilete. Anulările se referă atât la navele care trebuie să decoleze, cât și la cele care trebuie să aterizeze pe Aeroportul din Chișinău.

Reprezentanții Aeroportului spun că vizibilitatea este foarte scăzută din cauza ceții și a precipitațiilor și fiecare companie în parte decide individual dacă să decoleze sau nu.s

Mai multe curse sunt anulate de ieri. Azi-dimineață a sosit Moscova, a sosit Bucureștiul de la ora 9. Totuși, mai sunt anulate patru zboruri: Viena, Krasnodar, St. Petersburg și Tel Aviv, la aterizări. Iar la plecări deocamdată se reține Bologna și Minsk”, pune Rodica Rusu, purtătoarea de cuvânt a Aeroportului Internațional Chișinău, contactată de TV8.md.

„În aceste condiții este periculoasă aterizarea și decolarea, de aceea, mai multe companii și piloți au luat deciziile să nu aterizeze sau să decoleze, să aterizeze pe alte aeroporturi din regiune sau să facă cale întoarsă”, a spus reprezentanta Aeroportului.

Potrivit Rodicăi Rusu, pasagerii curselor care au fost anulare de ieri s-au întors acasă, iar companiile le-au propus să zboare cu alte rutem din zilele următoare.

Iată cum arată tabloul decolărilor și aterizărilor la această oră, potrivit datelor Aeroportului din Chișinău:

Aterizări

Decolări:

Știrea se actualizează…