/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Topirea zăpezii dă bătăi de cap șoferilor. Aceștia sunt nevoiți să ocolească gropile pentru a nu-și strica mașinile

missing
01 februarie 2019, ora 19:17

După topirea zăpezii, mai multe străzi s-au umplut de gropi, așa că muncitorii deja s-au apucat să le acopere. Nici ploaia nu i-a oprit. În schimb, dau asigurări că munca lor nu e zădarnică. Între timp, pe o alta stradă șoferii se plâng că din cauza drumului găurit sunt nevoiți să-și repare mașinile o dată la trei luni.

Se strică mașina.  O dată în trei luni.  Permanent, trebuie reparație.

Șoferii de pe strada Braniștei sunt nevoiți să ocolească fiecare groapă și reduc la minim din viteză pentru a nu-și strica automobilul. Cel mai complicat, e atunci când zăpada se topește, iar gropile sunt acoperite cu apă, astfel că sunt greu de observat.

Dacă în suburbile Chișinăului găurile sunt acoperite cu pietriș, situația din Capitală nu este alta. Aici pe o porțiune de aproape 15 metri, am descoperit aprope 8 găuri”, Daniela Cuțu, reporter TV8

Am găsit și porțiuni aflate în reparație. De exemplu, dacă acum o zi în apropiere de Budești șoferii treceau peste gropi, astăzi, câțiva muncitori turnau pietriș în acestea.

Dapui cum, o să astupe borțile sau o să le iei cu tot cu ciment. Borțile acestea să le astupăm.

Pe de altă parte, șoferii spun că pietrișul doar va înrăutăți situația.

Pietrișul acesta, eu am mers de multe ori și mi-a stricat sticla din față. Acesta-i lucru de mântuială.

Distrugem mașinile. Eu am timp de când merg pe drumul acesta și este tot timpul așa.

În fiecare an acestă porțiune nu poate să îl repare. Acesta este drum?

Acesta este oare drum, nu e drum.

E foarte rău drumul. Chiar ieri am avut o pagubă. De subt am fărmat mașina.

Șeful sectorul Ciocana „Exdrupo” spune că acestă porțiune de drum este foarte veche, iar o reparație nu s-a făcut deja de peste 10 ani. De aceea, de fiecare dată gropile sunt acoperite superficial.

Înainte de iarnă am făcut o mică plombare pentru întreținerea de iarnă, dar din cauza condițiilor meteorologice asta este situația. A fost dezgheț, îngheț asflatul deja este vechi”, Oleg Nijiberschi, șef sectorului Ciocana „Exdrupo”.

Și pe alte străzi, situația este la fel de dramatică. Așa că, muncitorii intervin în funcție de gravitatea cazurilor.

Reporter: Daniela Cuțu

Imagini: Mark Diaconu

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram