Comisia Electorală Centrală a respins contestația unionistului Anatol Ursu care a cerut anularea deciziei prin care i s-a refuzat înregistrarea în calitate de candidat la funcția de deputat pe circumscripția uninominală Ialoveni. O decizie în acest sens a fost luată la 2 februarie.

Ursu a contestat decizia Consiliul Electoral al circumscripției nr 22 Ialoveni care i-a refuzat înregistrarea pentru că nu mai mult de jumătate din semnăturile prezentate au fost declarate nule. În contestație, acesta a cerut validarea a 263 de semnături din cele 297 declarate nule, care ar garanta numărul minimal de semnături colectate pentru candidat.

Precizăm că, anterior Anatol Ursu susține că în spatele deciziei ar sta partidul democrat, din partea căruia, la Ialoveni, candidează Monica Babuc, informații respinse de reprezentanții formațiunii politice.

„Sunt declarații care în mare parte sunt nefondate. Instituțiile statului nu trebuiesc confundate cu conducerea unui partid, chiar dacă se află la guvernare”, Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt al PDM.

Ursu a depus actele în calitate de candidat al partidului Democrația Acasă. Partid care este înscris și pe circumscripția uninominală cu 37 de candidați pe listă, Ursu regăsindu-se cu numărul doi pe listă.