Liderul Mișcării Profesioniștilor „Speranța-Надежда”, Andrei Donică, spune că dacă va ajunge în următoarul Parlament își propune să lupte intens împotriva corupției. Una dintre măsuri, spune el, este „pedeapsa cu moartea pentru corupție la nivel de stat”. În opinia lui Andrei Donică, doar așa poate fi eradicat fenomenul corupției.

„Noi nu-i speriem astăzi pe deputați, pe miniștri, pe judecători cu 5-7 ani de închisoare. Ei au câte 10 cumătri judecători, câte 10 cumătri procurori, etc. Eu am fost în pușcărie, în subsol, pentru o găleată de lapte aruncată peste ministrul finanțelor și am văzut cine stă în pușcării. În pușcării stau mulți oameni nevinovați, care, vai de capul lor, pentru un magnetofon de 100 de lei i-au dat cinci ani de pușcărie. Eu n-am văzut acolo procurori, n-am văzut judecători”, a afirmat Andrei Donică la dezbaterele electorale organizate de postul TVR Moldova.

Activistul consideră că aplicând această pedeapsă capitală se poate „face regulă în corupție” timp de un an.

Amintim că și Partidul Șor are în programul său electoral un punct care se referă la introducerea pedepsei cu moartea. „Trebuie revăzută întrebarea privind revenirea la pedeapsa cu moartea pentru criminalii deosebit de periculoși”, scrie în programul PPȘ.