Angajații Procuraturii Generale (PG) analizează declarațiile făcute ieri, în cadrul unei conferințe de presă, de Ilan Șor, președintele Partidului Politic ȘOR (PP ȘOR), cu referire la președintele țării Igor Dodon; în care primul spune că i-ar fi făcut diverse favoruri șefului statului, iar cel din urmă l-ar șantaja.

„Vom acționa conform prevederilor legale, analizăm informațiile și ne vom expune la momentul potrivit”, este răspunsul reprezentanților PG, la solicitarea TV8 de a comenta declarațiile făcute de Ilan Șor.

Ieri, Ilan Șor a declarat că Igor Dodon i-ar amenința membrii familiei, mai exact soția și fiul, cu dosare penale, intentate la comandă pe teritoriul Federației Ruse. Totodată, acesta i-a amintit șefului statului că anterior acesta s-ar fi plimbat cu avionul personal al lui Șor și s-ar fi folosit de mai multe bunuri, inclusiv imobile de ale sale, din Rusia.

Reprezentanții Președinției au comunicat ulterior aceste declarații în modul următor: „unii candidați la alegerile parlamentare încearcă să atragă Președintele și instituția prezidențială în polemici politice cu temei fictiv”.