Ion Terguță, candidatul blocului electoral ACUM DA PAS pe circumscripția nr. 17, Nisporeni, a depus o sesizare la Comisia Electorală Centrală (CEC), prin care solicită demisia Anei Buhnea, președinta Consiliului Electoral de Circumscripție Nisporeni, după ce aceasta a apărut pe un panou electoral al lui Vlad Plahotniuc, președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), care este candidat al formațiunii pe aceeași circumscripție, nr. 17.

Potrivit CEC-ului, sesizarea a fost depusă ieri, 4 februarie: „Pentru a nu admite lezarea drepturilor concurenților electorali din această circumscripție, precum și a mima măcar asigurarea unui proces electoral corect, egal și tratament nediscriminatoriu, în calitate de autoritate electorală superioară, solicit excluderea Anei Buhnea, din calitatea de președinte și membru al Consiliului electoral de circumscripție nr. 17, Nisporeni”, se menționează în textul sesizării.

Contactată de TV8.md ca să ne comenteze sesizarea candidatului ACUM Da PAS, Ana Buhnea a spus că nu poate să vorbească la telefon pentru că se află la niște instruiri. Ieri însă, președinta Consiliului electoral de la Nisporeni ne-a spus că nu știa că va apărea pe acel panou și că fotografia a fost făcută vara trecută, când aceasta se afla la un Hram.

Pe pagina web a Partidului Democrat Ana Buhnea figurează ca fiind președinta Organizației de Femei a PDM din Raionul Nisporeni.