/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Ion Terguță cere demisia președintei Consiliului Electoral Nisporeni, după ce aceasta a apărut într-un panou electoral al lui Vlad Plahotniuc

missing
05 februarie 2019, ora 11:14

Ion Terguță, candidatul blocului electoral ACUM DA PAS pe circumscripția nr. 17, Nisporeni, a depus o sesizare la Comisia Electorală Centrală (CEC), prin care solicită demisia Anei Buhnea, președinta Consiliului Electoral de Circumscripție Nisporeni, după ce aceasta a apărut pe un panou electoral al lui Vlad Plahotniuc, președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), care este candidat al formațiunii pe aceeași circumscripție, nr. 17.

Potrivit CEC-ului, sesizarea a fost depusă ieri, 4 februarie: „Pentru a nu admite lezarea drepturilor concurenților electorali din această circumscripție, precum și a mima măcar asigurarea unui proces electoral corect, egal și tratament nediscriminatoriu, în calitate de autoritate electorală superioară, solicit excluderea Anei Buhnea, din calitatea de președinte și membru al Consiliului electoral de circumscripție nr. 17, Nisporeni”, se menționează în textul sesizării.

Contactată de TV8.md ca să ne comenteze sesizarea candidatului ACUM Da PAS, Ana Buhnea a spus că nu poate să vorbească la telefon pentru că se află la niște instruiri. Ieri însă, președinta Consiliului electoral de la Nisporeni ne-a spus că nu știa că va apărea pe acel panou și că fotografia a fost făcută vara trecută, când aceasta se afla la un Hram.

Pe pagina web a Partidului Democrat Ana Buhnea figurează ca fiind președinta Organizației de Femei a PDM din Raionul Nisporeni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram