Deputatul democrat Marian Lupu, care este unicul candidat la șefia Curții de Conturi, spune că a decis să candideze la această funcție pentru a avea mai multă libertate de decizie. El susține că are nevoie de o schimbare pe plan profesional, după 14 ani cât a fost parlamentar, și nu neagă că ar putea să plece din politică pentru totdeauna. Declarațiile au fost făcute azi, după ce Lupu a trecut proba interviului pentru concursul de angajare în funcția de președinte al Curții de Conturi.

„O dată la șapte-opt ani de zile omul trebuie să-și schimbe genul de activitate. 14 ani în Parlament este o perioadă arhisuficientă, trebuie să fie o dinamică și în politică, și în viața personală și în cea profesională”, a spus Marian Lupu.

Democratul afirmă că decizia de a nu candida la aceste alegeri parlamentare a fost luată cu câteva luni în urmă: „Poate fi o pauză, poate fi o plecare pentru totdeauna”, a spus Lupu.

Candidatul la șefia Curții de Conturi spune că și-a dorit să conducă această instituție din motiv că aceasta este independentă de alte structuri ale statului: „Nu ai șefi administrativi, Curtea singură-și decide planurile (…). Aș fi vrut să am o continuitate în libertate și gândire”, a precizat Lupu.

De asemenea, democratul a spus că, deși nu a preluat încă această funcție, nu se va implica în campania electorală a PDM: „Nici pozitiv, nici negativ”, a spus el.

Marian Lupu susține că în primele două luni va face o analiză a activității Curții de Conturi și ulterior va veni cu o decizie în privința ulterioarelor reforme pe care ar putea să le facă la această instituție.

Totodată, întrebat de reporteri, ce crede el despre faptul că, în ultimele luni, mai mulți membri ai PDM au fost puși în funcții importante în stat, Lupu a spus: „Este o coincidență că mai multe poziții au devenit vacant anume în această perioadă de timp. Acestea au fost suplinite cu oameni profesioniști”, a comentat Marian Lupu.