Consiliul Electoral al circumscripției 18 Orhei a respins contestația candidatului blocului ACUM prin care a cerut excluderea lui Ilan Șor din cursă electorală pentru că ar fi împărțit pomeni electorale. Munteanu susține că va contesta hotărârea în instanța de judecată.

„Din păcate, Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală Uninominală Orhei nr. 18 nu a văzut pungile cu cadouri deloc simbolice oferite alegătorilor, nici faptul că aceștia au fost aduși cu transport organizat și alte încălcări sesizate în materialul video anexat. CECEU a menționat doar faptul că Partidul ȘOR își desfășoara activitatea în cadrul Primăria Orașului Dondușeni pentru că a închiriat acolo un spațiu de 120 mp. În mod cert, vom contesta această hotărâre în instanța de judecată”, a scris Munteanu pe pagina sa de facebook.

Precizăm că în susținerea acuzațiilor sale, Munteanu a publicat imagini video în care se vede că mai mulți oameni ies din clădirea primăriei Orhei și au pachete cu însemnele partidului Șor. Atunci, purtătoarea de cuvânt a partidului, Alina Șargu, a spus că nu comentează acuzațiile aduse de Munteanu.

Precizăm că pe aceeași circumscripție pe lângă Valeriu Munteanu și Ilan Șor mai candidează: Svetlana Căpățână, Mihail Catraniuc, Vasile Costin, Dorin Zghibarța. Detalii despre concurenți găsiți pe alegeri.tv8.md.