În contextul percheziţiilor efectuate în dimineaţa zilei de șapte februarie, de către ofiţerii CNA, la sediul Centrului de Sănătate Publică Chişinău în urma cărora au fost reţinute mai multe persoane, ANSP condamnă cu vehemenţă actele de corupţie printre angajaţi şi reiterează importanța respectării prevederilor legislației.

„Totodată, ne exprimăm regretul faţă de situaţia creată şi anunţăm că asemenea cazuri nu vor fi tolerate. Menţionăm că vor fi întreprinse toate acţiunile necesare pentru a implementa şi asigura respectarea actelor normative în vigoare, de către angajaţi”, se spune într-un comunicat al instituției. Administraţia ANSP mai spune că va acorda tot suportul şi cooperarea în documentarea situaţiei.

UUnsprezece angajaţi ai Centrului municipal de sănătate publică din cadrul Agenţiei Naționale pentru Sănătate Publică au fost reţinuţi de CNA în cadrul unei ample anchete, începute în luna mai, 2018. La această etapă, douăzeci şi cinci de persoane sunt bănuite, iar 11 au fost deja reţinute, fiind suspectate de fapte de corupţie.

Potrivit CNA este vorba despre angajaţi ai Centrului de sănătate publică, documentaţi mai bine de jumătate de an de CNA. Aceştia sunt bănuiţi că pretindeau şi luau sistematic bani, personal sau prin mijlocitori, de la diferite persoane fizice și juridice pentru un şir de servicii. Detalii AICI.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!