/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Va face agitație după gratii? Gheorghe Petic, rămâne în arest

07 februarie 2019, ora 15:23

„Votați acum, vă îndemn doar ACUM și candidații blocului contrariu toți o să fim în cătușe. Libertatea nostră va fi în cătușe, Republica Moldova va deveni o circumscripție care se va numi Vladimir Plahotniuc”.

Petic i-a transmis un mesaj și lui Vladimir Plahotniuc. Acesta însă nu a fost lăsat să vorbească până la urmă.

„La Penitenciarul 17 este pregătit un pat pe care scrie Vladimir Plahotniuc. Ți-am pregăti și albituri. Ești așteptat Vladimir Plahotniuc acolo, să stai lângă mine. Ne va fi vesel în doi, îți promit că ne va fi foarte vesel în doi”.

Gheorghe Petic a fost adus în sală doar la pronunțarea hotărârii. După ce a auzit decizia instanței, soția acestuia a izbucnit în lacrimi. Hotărâre a fost o surpriză și pentru avocat.

„Respinge ca nefondată recursul comun al inculpatului Gheorghe Petic avocaților acestuia Angela Istrate și a lui Andrian Cojocaru, cu privire la schimbarea măsurii preventive”, se spune în decizia Curții de Apel.

Nu m-am așteptat la o asemenea hotărâre, este un șoc pentru mine personal. Noi considerăm că lui Gheorghe Petic i-a fost încălcat un drept al său garantat de constituție și anume dreptul de a fi ales, mai mult ca atât lui Gheorghe Petic i s-a încălcat dreptul la un proces echitabil”, Angela Istrate, avocata lui Gheorghe Petic.

Puteți vedea lista completă a candidaților blocului ACUM DA PAS, în categoria Alegeri.tv8.md.

Gheorghe Petic a fost reținut la jumătatea lunii octombrie a anului trecut. El a fost ridicat de polițiști din fața primăriei din Ungheni, fiind suspectat că ar fi violat o femeie. Acesta a respins acuzațiile.

Petic a ajuns în vizorul presei și al instituțiilor de drept după ce a declarat, inclusiv la TV8, că mai mulți polițiști de frontieră cu rang înalt și politicieni ar fi fost implicați într-o schemă de contrabandă cu țigări peste Prut.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram