/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Candidatul Partidului Regiunilor susține că Dodon a adus 20 de mln de dolari din ultima sa vizită de la Moscova pentru campania PSRM. Ce spun socialiștii

missing
07 februarie 2019, ora 19:43

Președintele Partidului Regiunilor, Alexandr Kalinin, susține că are aceste informații de la anumite surse, dar nu a vrut să ofere mai multe detalii.

Care a fost motivul real? Dacă motivul avea să fie ceața, atunci nici avionul compania „Gazprom” nu avea să aterizeze. Din sursele mele, din rândul socialiștilor că avionul cu care a ajuns Dodon a adus 20 de milioane de dolari pentru campania electorală a PSRM din regiunea transnistreană și Găgăuzia. În următoarele zile, veți vedea cum socialiștii vor reacționa în toate direcțiile și vor începe să lucreze”, Alexandr Kalinin, candidat pe lista „Partidul Regiunilor”.

Alexandr Kalinin susține că întreaga campanie electorală socialiștilor este finanțată din surse ilegale, aduse din afara țării, și că va cere și procuraturii să investigheze acest caz.

În aceste alegeri socialiștii sunt finanțați din surse de peste hotarele țării. Eu sunt sigur că cererea pe care o vom depune noi va fi admisă. Avem o situație fără precedent la alegerile precedente când a fost eliminat partidul lui Renato Usatîi. Noi ne vom adresa la procuratura Generală ca să examineze acest incident”, Alexandr Kalinin, candidat pe lista „Partidul Regiunilor”.

În replică, unul din candidații electorali ai PSRM a negat aceste informații, acuzându-l pe liderul partidului regiunilor că ar executa o comandă.

„Sunt slugile PDM cărora astăzi stăpânul le-au dat voie să hămăie în stânga și în dreapta și să denigreze pe oricine, dar în special PSRM ținând cont de faptul că în toate sondajele astăzi PSRM este cu majoritate de voturi”, Ion Ceban, candidat pe lista PSRM.

Democrații nu au venit cu o reacție, deocamdată. Nici Procuratura Generală nu s-a expus asupra acestui caz. Am solicitat un comentariu și din partea lui Igor Dodon. Însă, responsabilii de la președinție au făcut referință la un răspuns anterior, în care se spunea că unii candidați la alegerile parlamentare încearcă să atragă Președintele în polemici politice fictive. Acum câteva zile, și Ilan Șor a declarat într-o conferință că i-ar fi dat lui Igor Dodon bani pentru campaniile electorale anterioare, oferindu-i și mai multe servicii. Atunci procuratura a spus că va analiza informațiile și va veni cu un răspuns la timpul potrivit.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram