Avocații lui Chiril Lucinschi cer să fie audiat ofițerul CNA care întocmit raportul în baza căruia a fost formulată învinuirea. Apărarea consideră că va reuși să demonstreze faptul că dosarul este cusut cu ață albă, iar probele nu există. În cadrul ședinței de astăzi, 7 februarie, avocații au mai cerut să le fie prezentată sentința de condamnare a lui Ilan Sor, dar și să fie realizată o expertiză financiar bancară. Judecătorii nu s-au expus, deocamdată, asupra solicitărilor.

Avocații fostului Deputat Chiril Lucinschi spun că procurorii au formulat învinuirea în baza unor înscrisuri și copii neautentificate ale extraselor din rulaje bancare. Iar pentru a demonstra acest fapt, au cerut audierea ofițerului care ar fi verificat aceste acte.

Am cerut instanței de judecată de Apel ca să fie invitat, audiat ca martor ofițerul de urmărire penală din cadrul CNA care pretinde că a făcut o cercetare a tuturor pretinselor circuite și să răspundă în fața instanței de apel cum a constatat acele circumstanțe în baza căror a fost formulată învinuirea. Noi cerem instanței de apel să constate cu adevărat că într-adevăr că în lipsă de documente a fost formulată întreaga învinuire”, Corina Stratan, avocat.

Și Chiril Lucinschi spune că în prima instanță judecătoarea nu a examinat dosarul, care, în opinia lui, ar fi unul fabricat.

Este fabricat din cauza activității mele politice și anume, pentru că lumea nu înțelege în ce constă activitatea politică, din cauza că nu m-am vândut pe parcursul cercetării n-a pus nicio întrebare către părți, ceea ce este un lucru care denotă faptul dezinteresului doamnei judecător față de acest dosar”, Chiril Lucinschi, ex-deputat.

Procurorii urmează să se expună asupra tuturor cererilor la ședința următoare.

După mine sunt niște demersuri care au reinițiat procedura care a fost inițial în instanța de fond”, Djulieta Devder, procuror.

Judecătorii nu s-au pronunțat asupra cererilor apărării. Ei au luat o pauză și urmează să se expună la ședința următoare. Fostul deputat Chiril Lucinschi a fost condamnat de prima instanță la 5 ani și 6 luni de închisoare. El a fost recunoscut vinovat de spălare de bani și fals în declarația de avere. Sentința a fost pronunțată pe 4 aprilie 2018. Acum, acesta se află sub control judiciar, până la decizia finală a Curții de Apel.