/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Noi cereri în dosarul Lucinschi. Avocații fostului deputat au cerut audierea unui ofițer CNA

missing
07 februarie 2019, ora 19:26

Avocații fostului Deputat Chiril Lucinschi spun că procurorii au formulat învinuirea în baza unor înscrisuri și copii neautentificate ale extraselor din rulaje bancare. Iar pentru a demonstra acest fapt, au cerut audierea ofițerului care ar fi verificat aceste acte.

Am cerut instanței de judecată de Apel ca să fie invitat, audiat ca martor ofițerul de urmărire penală din cadrul CNA care pretinde că a făcut o cercetare a tuturor pretinselor circuite și să răspundă în fața instanței de apel cum a constatat acele circumstanțe în baza căror a fost formulată învinuirea. Noi cerem instanței de apel să constate cu adevărat că într-adevăr că în lipsă de documente a fost formulată întreaga învinuire”, Corina Stratan, avocat.

Și Chiril Lucinschi spune că în prima instanță judecătoarea nu a examinat dosarul, care, în opinia lui, ar fi unul fabricat.

Este fabricat din cauza activității mele politice și anume, pentru că lumea nu înțelege în ce constă activitatea politică, din cauza că nu m-am vândut pe parcursul cercetării n-a pus nicio întrebare către părți, ceea ce este un lucru care denotă faptul dezinteresului doamnei judecător față de acest dosar”, Chiril Lucinschi, ex-deputat.

Procurorii urmează să se expună asupra tuturor cererilor la ședința următoare.

După mine sunt niște demersuri care au reinițiat procedura care a fost inițial în instanța de fond”, Djulieta Devder, procuror.

Judecătorii nu s-au pronunțat asupra cererilor apărării. Ei au luat o pauză și urmează să se expună la ședința următoare. Fostul deputat Chiril Lucinschi a fost condamnat de prima instanță la 5 ani și 6 luni de închisoare. El a fost recunoscut vinovat de spălare de bani și fals în declarația de avere. Sentința a fost pronunțată pe 4 aprilie 2018. Acum, acesta se află sub control judiciar, până la decizia finală a Curții de Apel.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram