/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Mesajul Natei Albot după anunțul Ministerului de Externe că în Canada va fi deschisă o singură secție de vot

08 februarie 2019, ora 10:41

„Acest policy nu a unul recent. El exista și 2016, când au fost alegeri prezidențiale. Și în 2014, când au fost alegeri parlamentare. În pofida prevederilor restrictive, atunci autoritățile noastre au găsit argumentele necesare ca să convingă canadienii să ne permită deschiderea secțiilor de vot la Montreal și Toronto. De data asta cred că nu i-am rugat frumos pe canadieni, de asta nu au permis. Sau poate canadienii pur și simplu nu urmăresc știrile din Moldova ca să înțeleagă cum votează diaspora și cât de prețios este fiecare vot din diasporă”, a scris Nata Albot pe pagina sa de facebook.

Tot acolo ea menționează că CEC a decis să micșoreze numărul de buletine pentru Canada, în loc de 5000, vor fi doar 4000 și toate vor putea fi utilizate doar la Ottawa.

„Povestea poate continua cu detalii interesante: neacceptarea pasapoartelor expirate în diasporă, refuzul de a deschide sectia de vot la Calgary, etc. Dar să ne focusăm pe soluție. Suntem în fel și chip încurajați să nu mergem la vot. Ni se arată vădit că votul nostru nu este dorit. Ce facem, moldoveni din Canada? Acceptăm? Ne punem pe-o coastă? Întindem prin comentarii regrete și dezamăgiri sau le mai dăm o dată la v(b)ot?”, a mai spus Albot.

Precizăm că alegerile parlamentare din acest an se vor desfășura pe 24 februarie, iar cetățenii din diasporă pot vota în baza pașaportului străin sau a livretului militar.

Detalii despre partidele și concurenții înscriși în cursă puteți găsi pe alegeri.tv8.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram